Reggel a KSH közli az áprilisi ipari termelés alakulására vonatkozó első becslést. A volumen márciusban több mint 9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az ütem azóta lassulhatott, a májusi, gyengébb beszerzési menedzser index legalábbis erre utal. Áprilisban a piac 8,8 százalékos éves bővülést valószínűsít.

Délelőtt a jegybank a 2010. évi működéséről szóló jelentést ismerteti.

Délután a Nemzetgazdasági Minisztérium közzé teszi az államháztartás májusi előzetes mérlegét. Áprilisban a hiány 666,2 milliárd forint volt.

Németországból ipari rendelésállomány áprilisi adatai érkeznek. Elemzők a márciusi 4,0 százalékos havi szintű csökkenés után áprilisban 2,0 százalékos növekedést várnak hó/hó alapon.

Az Eurostat az áprilisi kiskereskedelmi forgalmi adatokat közli. Az eurózónában a márciusi 0,9 százalékos havi és 1,7 százalékos éves visszaesés után áprilisban hó/hó alapon 0,4 százalékos bővülést valószínűsít a piac, az éves ütemre pedig 0,0 százalékot várnak.

Emellett érdekes lehet még a svájci májusra vonatkozó inflációs adat. Az alpesi országban a pénzromlás üteme az elemzők szerint éves alapon 1,3 százalék, hó/hó alapon pedig mínusz 0,1 százalék lesz. Áprilisban havi összevetésben 0,1, év/év alapon 0,3 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.