A szervezet az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében jelezte: a választási eljárásról szóló törvény szerint az idei országgyűlési választást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely előzőleg eljuttatta hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-hoz. Erre ebben az évben január 24-én éjfélig volt lehetőség.

A határidőig 459 nyomtatott és 334 elektronikus sajtótermék küldte meg a törvényi előírásoknak megfelelő hirdetési árjegyzékét, amelyeket az ÁSZ feldolgozott, és sajtótermékek szerinti bontásban a honlapján, a Választás 2014 menüpont alatt elérhetővé tett.

A közlés szerint az ÁSZ a törvényi előírásoknak megfelelő tartalommal tette közzé az árjegyzékeket. A sajtótermékek által megküldött árjegyzékek tartalmáért a szervezet nem vállal felelősséget. Az ÁSZ a választási kampánnyal kapcsolatos minden kérdésben a hatályos törvényi előírások szerint, jogalkalmazóként jár el - tették hozzá. A határidő lejárta után megküldött dokumentumokat nem vették figyelembe.