A Napi Gazdaság hétfői számának cikke

Az intézményvezető szerint az információhiány nem jelenthet problémát, a pedagógus-életpályamodellről már májusban hivatalos dokumentumban tájékoztatták az iskolákat. A pedagógusok besorolásával kapcsolatos tudnivalókat megosztották velük (a bérre vonatkozó információkat nem).

A tanárok átsorolását egy háromtagú grémium végzi majd januártól, amelynek mindenkori tagja lesz az intézmény vezetője. A 100 ezer, az életpályamodell bevezetésével automatikusan az I. kategóriába sorolt pedagógusból évi 30 ezret lehet majd feljebb minősíteni. Az igazgató számításai szerint első körben a szakvizsgával rendelkezők jelentkeznek majd.

Az átsorolással kapcsolatban úgy véli, az elég motiváló erő lesz ahhoz, hogy a pedagógusok jól akarjanak teljesíteni. A tagozatos, "erős" iskolákban eddig sem volt gond, most sem lesz, miután a felügyeleti rendszer kiszűri majd azokat, akik alulteljesítenek. A lelkiismeretes kollégáknak nem jelent majd problémát sem a kontroll, sem a heti órabeosztás szabályozása − tette hozzá −, hiszen eddig sem csak 32 órát töltöttek az iskolákban.