Több rendőr - Strehó Zoltán zászlós, Huszti Szilvia törzszászlós, valamint Komjáti Vivien Zsófia  törzsőrmester - mellett Főnök a rendőrök kutyája is kitüntetést kapott az augusztus 20-i ünnep alkalmából - közölte hivatalos Facebook-oldalán a rendőrség. 

Főnök volt az, aki még júliusban megtalálta Jánost, aki rosszul lett a Vecsés közeli erdőben. A férfi utolsó erejével hívta a 112-t, a hívást fogadó zászlós pedig azonnal indította a szolgálati kutyával kiegészült rendőrségi egységeket, akik pásztázni kezdték a szinte átláthatatlan erdőt. Az ágas-bogas, nehezített terepen az utolsó métereket Főnök, a szolgálati kutya után loholva tudták csak megtenni. A férfi próbált kiáltva jelezni, de néhány „hahó” után hangja rendre elcsuklott, fáradt és kimerült volt. Végül Főnök megtalálta, boldogan ugatott, kollégáink megkönnyebbültek, János pedig végül stabil állapotban került kórházba.

A mentésben résztvevő rendőrök a "Rendkívüli Helytállásért Érdemjel Arany fokozat" nevű kitüntetésben részesültek, Főnök pedig jutalomcsontot kapott.