A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első a 2021 és 2023 közötti építési stratégia keretében ad 24 milliárd forint költségvetési támogatást az ágazatnak. Ennek célja az ágazati szereplők értéklánc-mentén történő integrációjának támogatása, a duális képzési programokban való részvétel és az ágazat digitalizációs fejlesztése.

Szentendrén tovább épül a Nemzeti Mintaház Park, amely lehetővé teszi, hogy az építtetők és épülethasználók megismerjék a modern, fenntartható és ugyanakkor elérhető árú építési technológiákat, termékeket, eljárásokat, a kapcsolódó mintaértékű és másolható megoldásokat, terveket. Erre az ÉMI Nonprofit Kft. az idei költségvetésből 2,5 milliárdot fordíthat, de az ágazati szereplők is kapnak erre a célra idén 1,5 milliárd forintot. A következő években az állam a fenntartást vállalja évi 150 millió forint erejéig.

Az ÉMI az építőanyagok, építési termékek vizsgálati hátterének megerősítése érdekében és a laboratóriumi háttér és infrastruktúra fejlesztéséhez idén 900 millió, jövőre 5 milliárd, míg 2023-ban 3,37 milliárd forinthoz jut.

Egy másik határozatban a kormány  a Magyar Államkincstár (MÁK) központi székháza földszinti pénztártermének helyreállítására 2,15 milliárd forintot hagyott jóvá. Ebből idén 594 millió használható fel. A MÁK központja a volt Postatakarékpénztár épületében, a Hold utca 4. szám alatt található. Lechner Ödön alkotása másfél év alatt készült el, az épületet 1901-ben adták át. 

A Modern Városok Program keretében Békéscsaba komplex energetikai programja több okos rendszert foglal magába, ide tartozik a közvilágítás, a geotermikus hőhasznosítás, valamint az intelligens közlekedésvezérlő és környezetkímélő közösségi közlekedési rendszer kialakítása is. Ezekre jövőre 1,8 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.