A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első a Gazdaság-újraindítási Alapot csökkenti 103,9 milliárd forinttal. Ebből kiemelt közútfejlesztésekre 17 milliárd, a térségi fejlesztési feladatokra 15,3 milliárd, vasúti fejlesztésekre 13,1 milliárd, a nonprofit, társadalmi, civil szervezetek és köztestületek támogatására 6,4 milliárd forint fordítható.

Egy másik határozat 17,4 milliárdot oszt szét, szintén a Gazdaság-újraindítási Alapból. A nagyobb összeggel támogatottak a következők:

  • Stipendium Hungaricum és diaszpóra ösztöndíjak 6,5 milliárd,
  • a külképviseletek igazgatása 5,2 milliárd,
  • a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) felügyelete alá tartozó szervezetek és szakmai programok 2 milliárd
  • és a KKM központi igazgatása 1,4 milliárd forinttal.

Megemelte a kormány 5,4 milliárd forinttal a veszélyeztetett, üldöztetést és szükséget szenvedő keresztény közösségek megsegítését, szülőföldön maradását elősegítő Hungary Helps Program keretét. Erre az idei büdzsében 3,8 milliárd szerepelt, az emeléssel 9,2 milliárd használható fel erre a célra.

A kormány egyetértett 

  • az M1 autópálya (Sasfészek pihenő csomópontja) és a 81106. jelű út közötti közúti szakasz megvalósításával,
  • a Páty nyugati elkerülő út megvalósításával, továbbá
  • a 11102. jelű Páty és Telki közötti út felújításával.

Minderre 5,9 milliárd forintot hagyott jóvá a következő ütemezés szerint: 2022-ben 1,6 milliárd, 2023-ban 3,4 milliárd, majd 2024-ben 900 ezer forint.

Végül a keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola infrastrukturális megújítására, valamint a multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok, uszoda és közösségi tér létesítésének előkészítésére 2 milliárd 297 millió forint fordítható, az idei központi költségvetésből.