A járvány kezdete óta összesen 808 612 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, a keddi reggeli adatokhoz képest ez azt jelenti, hogy 56 új esetet regisztráltak a magyar hatóságok - közölte szerdán a koronavirus.gov.hu. 

Elhunyt 3 beteg, így az elhunytak száma 30 013 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 741 896 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 36 703 főre csökkent. 84 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

 Több országban terjed a delta vírusmutáns, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is - automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető - erről bővebben itt olvashat

Az oltási programról a kormányzati portál azt írja, hogy beoltottak száma 5 548 451 fő, közülük 5 226 741 fő már a második oltását is megkapta.