Noha  koronavírusos iráni, negyedéves SOTE-s gyógyszerészhallgató csoporttársai korábban önként jelentkeztek a Szent László kórházban, először elutasították őket, szombat hajnalban azonban mégis kopogtattak a mentősök egyiküknél, hogy pakoljon, mert beviszik a kórházba - tudta meg a portál az egyik diáktól.

Az egyetemista szerint nem magyarázták el neki, hogy pontosan mi történik, a mentőktől sem kaptak információt, mert nem tudtak jól angolul, és senki nem értesítette előre a hajnali bevonulásról.

A csoporttársaival 3 és 6 ágyas szobákba kerültek, hiába kérték, hogy amíg van rá lehetőség egymástól is különítsék el őket, a kórházban azt a választ kapták, hogy erre nincs elég hely, ezért most 2-5 embert helyeznek el egy kórteremben.

Az a diák is hatágyas kórteremben várta az eredményt, akinél később igazolták is a fertőzést, őt szombaton este 11-kor különítették el.

Az Indexnek nyilatkozó diák március 2-án került kapcsolatba az iráni koronavírusos hallgatóval, de március 21-ig karanténban kell maradnia mindannyiuknak.

A megfelelő informálást többen hiányoltak, és azt sem értik a portál beszámolója szerint, hogy a koronavírusos beteggel érintkező tanároknak elég házi karanténban maradniuk. A pozitív eredményt mutató diákkal egy kórteremben lévők pedig attól tartanak, hogy ők akár a kórházban is elkaphatták a fertőzést. A diákok jobban szeretnének házi karanténban lenni, mert azt biztonságosabbnak érzik, mint egy szobában lenni a szintén potenciális vírushordozókkal.

.