Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerda reggel összesen 1 369 974 fertőzöttet tartottak nyilván Magyarországon, ez azt jelenti, hogy az utóbbi huszonnégy órában közel 15 ezer új esetet azonosítottak - derül ki a kormányzati járványportál, a koronavirus.gov.hu friss adataiból.

Ez egyben azt is jelenti, hogy több mint a duplájára nőtt az új fertőzöttek száma. Hétfőről keddre ugyanis kevesebb mint 7 ezer új esetet jelentettek

A halálos áldozatok száma 85 fővel 40 686-ra emelkedett. A gyógyultak száma 1 181 715 főre nőtt, , az aktív fertőzöttek száma pedig 147 573 főre emelkedett. Szerda reggel 2645 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük 208-an voltak  lélegeztetőgépen. 

A tájékoztatásból kiderül, hogy egy nap alatt 25,8 ezer új tesztet végeztek. A szerdán publikált számok alapján a laboratóriumi vizsgálatok soha nem látott magas aránya, 57,68 százaléka bizonyult pozitívnak.

A pozitivitási arány jelenleg már jóval nagyobb a WHO ajánlásánál, amely szerint az 5 százalék feletti mutató elégtelen mértékű tesztelést jelez, illetve az alatt tartható ellenőrzés alatt a járvány. (Ez az arány érdemben magasabb a WHO által maximális határként megszabott 12 százalékos értéknél is.)

Az omikron vírusvariáns már erősen terjed és növeli a fertőzöttek számát, a megerősítő oltás felvételével megelőzhető a betegség súlyos lefolyása. Az oltási csütörtökön, pénteken és szombaton is folytatódik. A hatóságok felhívják a figyelmet arra, hogy február 15-től a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul, csak azoknak lesz érvényes, akik oltottak, illetve harmadik oltásukat is 6 hónapon belül felvették.

Aki szeretné minél előbb felvenni az első vagy a megerősítő harmadik oltását, az előzetes időpontfoglalás nélkül megteheti a januári oltási akciónapokon. Az oltási programról az oldal azt írja:6 322 905 fő, közülük 6 066 056 fő már a második, 3 430 445 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette - olvasható a portálon.