Az ország egyik legnagyobb idősügyi szervezetével, az ezer klubot és 120 ezer tagot összefogó Nyugdíjas Klubok és Idősek Életet az éveknek Országos Szövetségével nem egyeztetett a kormány a nyugdíjasok idősávjának bevezetéséről - írja a Népszava. A szervezet vezetője, Hegyesiné Orsós Éva szerint biztos, hogy sokaknak megnyugtató lehet, ha van egy védettebbnek hitt idősáv a vásárlásra, de az "Életet az éveknek" országos klubhálózat tagjai ennél sokkal komolyabb segítséget várnának a kormánytól.

Rengetegen panaszkodnak például arra, hogy az állami egészségügy a járvány miatt nem képes megfelelően foglalkozni a nem covidos betegekkel, egyre többen szorulnának magánellátásra, de nem tudják megfizetni. Égető szükség lenne ingyenes immunerősítő vitaminokra is, mert a rezsi és a gyógyszerek, élelem megvásárlása után a nyugdíjasok töredékének marad ezekre pénze.

A nyugdíjasszervezet épp most szervez adománygyűjtést, hogy a tagságot országszerte elláthassák a vitaminokkal. A Béres Alapítvány nyolcmillió forint értékben oszt szét ebben a körben Béres-cseppeket. Orsós Éva alapvetőnek tartaná azt is, hogy a kormány ne kifossza, hanem támogassa az önkormányzatokat, hogy bővíteni tudják a házi gondozó szolgálatukat, amire nagy szüksége lenne sok idős embernek.