A lemondás indokáról nincs bővebb információ.

A 33 éves Kisgergely 2006-ban a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, 2008-2010 között a Közép-európai Egyetem vendéghallgatója volt, 2013-ban okleveles pénzügyi elemző (Chartered Financial Analyst-CFA) minősítést szerzett. Pályáját 2006-tól a Mol Nyrt. csoportszintű kockázatkezeléssel foglalkozó elemzőjeként kezdte, majd 2007-től a Magyar Nemzeti Bankban dolgozott a pénzügyi elemzések, később a monetáris stratégiai elemzések főosztályon közgazdászként. A szakember 2011-től a nemzetgazdasági tárca makrogazdasági főosztályán főosztályvezető-helyettes volt. Ezt követően 2013. januártól három hónapig az ING Alapkezelő Zrt.-nél kötvényportfólió-menedzserként dolgozott, ezt követően lett az NGM pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Kisgergely 2012-2013 között a Magyar Export-Import Bank Zrt. felügyelőbizottságának tagja volt, 2013-tól a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap irányító testületének elnöke, továbbá a Nemzetközi Beruházásbiztosítási Ügynökség (MIGA) kormányzótanácsának Magyarországot képviselő kormányzója, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) kormányzótanácsának Magyarországot képviselő helyettes kormányzója.

A távozó helyettes államtitkár a Napi.hu makrogazdasági konferenciáján november 28-án úgy fogalmazott: szeretnénk adót csökkenteni, elsősorban a munkát terhelőket és másokat is, de a költségvetésnek erre még nincs mozgástere. A különadókat viselő szektorok kiválasztása nem büntetés volt, egyszerűen bevételre volt szükség, a profitábilis és terhelhető ágazatok kapták a több közterhet - mondta Kisgergely, aki szerint a magyar kormány által az utóbbi években alkalmazott gazdaságpolitikai mix jó választás volt, mert egyrészt sikerült elkerülni a politikai káoszt, másrészt sikerült végrehajtani a strukturális reformokat és rendbe tenni a költségvetést.