Az econet.hu csoporthoz tartozó EST Media Group (EMG) 20 százalékos tulajdonrészével működő KJ Publishing Kft., és a Sanoma Budapest Kiadói Zrt. április 14-én írta alá az Exit magazin átruházására vonatkozó szerződést. A KJ Publishing ekkor fizette ki a vételár első, mintegy 50 százalékos részletét is, illetve a szerződésnek megfelelően 2010. április 21-től már a KJ Publishing jelentette meg a programmagazint.

A szerződéskötéstől a mostanáig tartó lezárásig lezajlott a nagyobb számú kapcsolódó szerződéses pozíciók (mint például a marketing együttműködések, lelőhelyekre vonatkozó területhasználati szerződések, stb.) valamint az eszközök (például a laptartó állványok) technikai átadás-átvétele. A KJ Publishing továbbá kifizette a Sanoma részére a teljes vételár még fennmaradó, mintegy 50 százalékos részletét is.

Az EMG gondozásában megjelenő ingyenes kiadványok az idei év első negyedévében növelték olvasottságukat, a hivatalos adatok szerint a Pesti Est, az országos Est Lapok, és az Exit hetente közel 600 ezer olvasót ér el.
QP | Quality Placement