Az egyik legmagasabb összeget viheti el az a szerencsés, aki az ötös lottón szombaton telitalálatot ér el: közel 4 milliárd forintot kaphat.

Az eddigi legmagasabb nyeremények egyébként meghaladták az 5 milliárd forintot, ennyit kétszer fizetett a Szerencsejáték Zrt.: egyszer 2003 végén, majd 2015 májusában. A Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza a Szerencsejáték Zrt. 1998 óta vezetett adatai alapján megnézte, hogy az öttalálatosok eddig mennyit értek összesen, valamint azt, hogy hány forintot tett ki az összes nyeremény a 4, 3 és 2 találatosokkal együtt.

A statisztika szerint az utóbbi 21 év alatt 119 öttalálatos szelvény volt. Tíz alkalommal fordul elő, hogy két öttalálatos volt, kétszer volt példa három öttalálatosra és egyszer - 2004 huszonharmadik hetében - összesen négy telitalálatos "szelvény" érkezett. Ezek összesen több mint 101 milliárd forintot értek. Ez egyben azt is jelenti, hogy átlagosan egy-egy öttalálatos 850 millió forintot ért.

A négyesek összesen több mint 20 év alatt több mint 58 milliárd forintot, a hármasok 61,4 milliárdot, a kettesek pedig 120,6 milliárd forint nyereményre jogosítottak. Tehát a kettesekre kifizetett összeg meghaladja az öttalálatosokét.

A nyeremények teljes összege meghaladja a 341 milliárd forintot, egy-egy nyerő szelvény - az öt-, négy-, három- és kéttalálatosokat együttvéve - pedig átlagosan 2809 forintot fizetett.