A magyar állam 350 millió forinttal támogatta 2019-ben Mága Zoltán templomi koncertsorozatát - adta hírül a 24.hu. Ez az összeg az egyik legmagasabb az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatási rendszerében, azaz  az "előadó-művészeti szféra költségvetési előirányzaton keresztüli közvetlen támogatásának rendszerében".

Az új rendszert azután vezették be, hogy 2019. január elsejével megszűnt az előadó-művészeti társaságiadó-támogatás, azaz a kulturális tao. A kulturális tao révén a magánszféra - azzal, hogy a költségvetés helyett kulturális szervezeteknek adta társasági adója egy részét - komoly támogatáshoz juttatta a magyar kultúrát. A megszűnése miatt egyes játszóhelyek és társulatok drasztikus jegyáremelésre kényszerültek, előadásokat mondtak le, többen támogatói kampányt indítottak, és sokaknak még így sem garantált a túlélésük.

Az Emmi a hírportál közérdekű adatigénylésére írt válaszban kiemelte, hogy miniszteri döntést követően osztják a támogatásokat, az összegekről egy az Emmi által kijelölt grémium dönt. A támogatási listák már böngészhetők, így tudhatjuk, milyen művészeti teljesítményekről gondolja az Emmi által kijelölt döntőbizottság, hogy "valós teljesítmények és értékek".

Ami a csúcstartókat illeti, a Budapesti Operettszínház és a Magyar Állami Operaház 800-800 millió forintot kapott, a Művészetek Palotája, a Pesti Magyar Színház, a Magyar Cirkusz- és Varieté Nonprofit Kft. egyaránt 533 milliót, a Madách Színház egy lendülettel 363 milliót, a Vígszínház pedig kevesebbet Mágánál: 280 milliót.