A Szegedi Tudományegyetem rektorának pozitív lett a koronavírus-tesztje, és bár a nemrégiben külföldi sítúrán járt Rovó László szombaton még nem állt szóba az RTL Klub Híradójával, vasárnap közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy elkapta a betegséget - írja a 24.hu.

Az utazása után műtétet is végző orvos szerint ugyanakkor nem bizonyítható, hogy a koronavírus külföldön került a szervezetébe, és kizártnak tartja, hogy valamelyik páciensének továbbadta volna a fertőzést.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége az etikai eljárás elindítását szükségesnek és indokoltnak tartja, hiszen a kamara etikai kódexe szerint: az orvos egészségi alkalmasságával kapcsolatos jogszabályi rendelkezések vétkes megszegése egyben etikai vétségnek is minősül.

Az egészségügyi tevékenység végzésére alkalmasnak minősített orvos sem végezhet egészségügyi tevékenységet, amennyiben pillanatnyi állapota következtében a beteg számára nagyobb kockázatot jelentene a tevékenységével, mint amelyet annak elmaradásával okozna, ideértve az orvos fertőző betegségét is.