A biztos gyors távozása azért meglepő, mert Matolcsy György MNB-elnök bizalmi emberének számított. A mostani jegybankelnök korábban sokak szerint Doubravszky unszolására hozta létre a pénzügyi jogok biztosának pozícióját: a mindenkori nemzetgazdasági tárca alá tagozódott ombudsmani hivatalt ugyanakkor a posztra kinevezett Doubravszkynak sem Matolcsy, sem utódja, Varga Mihály minisztersége idején nem sikerült felállítania. Varga és Doubravszky viszonya a hírek szerint közel sem volt zökkenőmentes, így senkit sem lepett meg, hogy októberben a biztos felmentését kérte a feladata alól. A Nemzetgazdasági Minisztérium akkor azt közölte, hogy a biztos hivatalát is megszünteti, a fogyasztói jogok védelmét pedig a Magyar Nemzeti Bankhoz irányítja.

Matolcsy György a frissen létrejött Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ (PFK) vezetésére kérte fel a lemondott ombudsmant, ám úgy fest teljesítménye nem volt elegendő, így 5 hónap elteltével Doubravszkynak újra mennie kell. A Privátbankár híreink szerint a korábban harcos fogyasztóvédővel szemben komoly személyi és szervezetépítési problémák is felmerültek. Mindenesetre érdekes, hogy Doubravszkynak korábban a webbankot, új lehetőségei közül pedig az ombudsmani hivatalt és a PFK-t sem sikerült beindítania. Miután Doubravszky a jegybankban a portál hírei szerint minden lehetőséget megkapott, aligha lesz majd módja arra, hogy külső tényezőkre, összeesküvésre hivatkozzon, miért nem sikerült működőképessé tenni a szervezetet. Korábban az ombudsmani hivatal felállításának késedelmét a biztos egyértelműen a minisztériumra hárította - írta a Privátbankár.

A Doubravszky György mindössze kilenc hónapig töltötte be a pénzügyi biztosi posztot - szemmel látható eredményt nem sokat ért el, ám jelentős kiadást jelentett a költségvetésnek -, 2013. október 2-tól nevezték ki a Magyar Nemzeti Bank újonnan létrehozott pénzügyi fogyasztóvédelmi központja vezetőjének.