"Befektető egészen biztosan nem érkezik a Ferencvároshoz, a konstrukció nem fog változni" - reagált korábbi sajtóhírekre a Sport TV Mai helyzet című csütörtöki műsorában Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: a klub történetében "erre már volt precedens, és egyszer sem sült el jól".

Orbán Viktor miniszterelnök a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapján augusztus 4-én megjelent interjújában beszélt arról, hogy a "Fradinak hamarosan lesz kérője, erősebb és nagyobb, mint bárki másnak". Orosz Pál elmondta, a vezetőség ugyanakkor szponzorokkal folytat tárgyalásokat, erről azonban egyelőre nem árulhat el többet. "Önmagában nem képes jelen pillanatban előteremteni egy egyesület azt az összeget, ami a profitábilis működéshez kell. Mindenféleképpen szükség van támogatóra."

Orosz beszélt arról, hogy 2011-ben 800 milliós adósságcsomaggal vették át a klubot, ezt mára sikerült 250-300 millióra csökkenteni, és ő biztos benne, hogy folytatódik ez a tendencia.

A műsorban a Fradi-városról szóló tervek is szóba kerültek. Orosz Pál a részletekről nem kívánt nyilatkozni, mivel az az FTC elnökéhez, Kubatov Gáborhoz tartozik, de azt kiemelte, hogy a tervezett orvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központ nagy hasznára lesz a labdarúgóknak is.

"Az az orvosi, rehabilitációs és fizioterápiás háttér, ami szükséges egy profi labdarúgócsapat működtetéséhez az jelen pillanatban még csak hiányosságokkal áll rendelkezésünkre" - mondta az egészségügyi háttérről, és kifejtette, hogy amennyiben stabil Bajnokok Ligája- vagy Európa Liga-főtáblás csapat szeretne lenni a Ferencváros, ez nélkülözhetetlen.

QP | Quality Placement