Idén hatodik alkalommal rendezték meg az Év biztosítója díj egy hónapig tartó szavazását. A szavazás keretében idén is a hazai vagyon- és felelősségbiztosítókat értékelték az ügyfelek - adta hírül a Biztosítás.hu Biztosítási Alkusz Kft.

A szolgáltatás és kárrendezési kategóriában kiírt szavazáson az Aegon Biztosító és a Generali csoport két-két elismerést is szerzett, kategória-győztes lett a K&H Biztosító és jól szerepelt a tavalyi győztes Signal Biztosító is.

Az adatok alapján 2017-ben az ügyfelek alapvetően elégedettek voltak a hazai biztosítók szolgáltatásaival (1-től 10-ig adható szavazataik alapján átlagosan 8,4-es elégedettségi értéket adva a társaságoknak). A megyék lakossága közül 2017-ben leginkább Somogy és Békés megyében voltak elégedettek az ügyfelek, a legkisebb elégedettségi értékeket pedig idén is Budapest és Pest megye lakosai adták.

Az Év utazási biztosítója idén az AWP P&C S.A. (Allianz Worldwide Partner) nemzetközi cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett.

Eredmények:

Év Biztosítója - szolgáltatás kategória

1. K&H Biztosító Zrt.

2.. Aegon Biztosító Zrt.

3. Genertel Biztosító Zrt.

Év Biztosítója - kárrendezés kategória

1. Aegon Biztosító Nyrt.

2. Signal Iduna Biztosító Zrt.

3. Generali Biztosító Zrt.

Forrás: Biztosítás.hu

Címlapkép forrása: Shutterstock