A Menedzserszövetség védjegy oltalom alatt álló két díja, a 26. éve alapított Év Menedzsere díj és a 20. alkalommal kiosztott Év Fiatal Menedzsere díj mellett 5 további kategóriában tüntette ki azokat az elsőszámú vezetőket, akiknek meghatározó szerepük van vállalatuk, vállalkozásuk irányításában és sikereiben, valamint az elmúlt időszakban kimagasló vezetői teljesítményt nyújtottak.

A 2020-as év ben a Menedzserszövetség Év Menedzsere Díj kitüntetettje Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója lett. „Köszönöm azoknak, akik hittek bennem és abban, hogy a Gránit Bank nem a hagyományos utat választotta. Külön köszönöm a részvényesek közül Demján Sándornak – aki ma nem lehet közöttünk, de talán most onnan fentről mosolyog ránk - aki bátor volt és a válság mélypontján bankot alapított. Tudom, hogy ez a díj nem pusztán nekem szól, hanem egy egész csapatnak - a részvényeseknek, stakeholdereknek, a munkatársaimnak - akik egy olyan bank felépítésén dolgoztak velem együtt, amely tevékenységét kizárólag a digitális üzleti modellre alapozta.” – mondta el Hegedüs Éva a díjátadón. A díjat Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke, a Shell globális alelnöke adta át.

Hét éve még senki sem hallott a BionTechről

A Menedzserszövetség Év Fiatal Menedzsere Díj kitüntetettje Tajta Ákos, a Wolt Magyarország ügyvezetője lett. A Menedzserszövetség és a DAS Jogvédelmi Biztosító Év Menedzsere Életműdíj kitüntetettje címet Fekete István, az Interim Vezető Szolgáltató Kft. vezető tanácsadója vehette át. A Menedzserszövetség és az MVÜK Év Női Menedzsere Különdíj kitüntetettje pedig Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója lett. 

A Menedzserszövetség és a Shell Hungary Év Menedzsere a Társadalomért Különdíj kitüntetettje Pistyur Veronika, a Bridge Budapest és az Oktogon Ventures Kft. ügyvezető igazgatója volt. A Menedzserszövetség és a Volkswagen Kék Innovációs Különdíj kitüntetettje pedig Karikó Katalin, a BioNTech alelnöke lett. 

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Menedzserszövetség a Kék Innovációs Díjat 2020-ban nekem ajándékozta. Jómagam 2013-ban kerültem a BioNTech-hez. Akkor 150 alkalmazottja volt a cégnek, ma már 2000. 7 év alatt növekedett ekkorára. Amikor oda kerültem, még senki sem hallott a BioNTechről, eleinte még website-unk sem volt. Ma már az emberek a karjukban érzik a BioNTech-Pfizer által kifejlesztett vakcinát. Köszönöm szépen az elismerést.” – mondta el Karikó Katalin a Gálán is levetített videó üzenetében. A díjat Papp Zoltán, a Volkswagen márkaigazgatója adta át Katalin májusi magyarországi tartózkodása alatt. A díjátadásról szóló kisfilm, Katalin üzenetével együtt vetítettek le.

A Menedzserszövetség és a MetLife Magyarország Jövő Menedzsere Különdíj kitüntetettje Madaras Liz, a Poliloop alapítója lett. A jelölőbizottság, valamint a Menedzserszövetség elnöksége kategóriánként változó szempontrendszer alapján választotta ki a díjakra legérdemesebbnek talált cégvezetőket. A 2020-as év díjazottjainak kiválasztását felügyelő jelölőbizottság elnöke: Beck György, tagjai: Czakó Borbála, Fekete István, Jaksity György és Liptay Gabriella.