Észak-Európában továbbra is hideg az időjárás, ott a maximum-hőmérsékletek sok helyen -10 fok alatt maradnak.

Ezzel szemben Spanyolország keleti partjainál 25 fok fölötti hőmérsékletekről is érkezett jelentés. A két térség között egy hosszan elnyúló, hullámzó frontálzóna húzódik, így ott sokfelé esik az eső, néhol, főleg a magasabban fekvő helyeken havazik is. A frontzóna mögött jóval hidegebb levegő árasztja el a térséget - idézi az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzését az MTI.

A Kárpát-medence időjárását a hullámzó frontrendszer alakítja, mögötte hidegebb, de szárazabb levegő érkezik, így átmenetileg megnyugszik térségünkben a légkör.

Marad a szokásosnál melegebb időjárás

Idehaza túlnyomóan borult lesz az ég, majd csütörtökön északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap. Többfelé valószínű eső, záporeső, amelyet az éjszaka folyamán előbb a Dunántúl magasabban fekvő részein, később síkvidéken is helyenként havas eső, havazás válthat fel.

A csapadékzóna délkelet felé csütörtökön délutánig elhagyja az országot, délelőtt nagyobb eséllyel a délnyugati és északkeleti országrészben lehet havazás, másutt inkább gyenge eső, havas eső valószínű. Az északnyugatira forduló szelet több helyen erős lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 5 fok között alakul, de a szélcsendesebb északkeleti tájakon fagypont alá is hűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 3 és 8 fok között valószínű.