A tekintélyes gazdasági-pénzügyi újság elektronikus kiadásában külön cikket szentelt a magyarországi gazdasági helyzetnek. A lap úgy értékeli, hogy Magyarország Kelet-Közép-Európa "legegészségesebb országa", miután tavaly az IMF mentette meg a 20 milliárd euró értékű készenléti hitelmegállapodással - írja az MTI-Eco.

A szakértői kormány által meghozott "kemény" intézkedések nyomán Magyarország nem csak a csődhelyzetet kerülte el, hanem "a régió egyik legstabilabb gazdaságává vált" - véli a lap. Az újság az ilyen intézkedések közé sorolja az áfa megemelését és a költségvetés kiadásainak drasztikus csökkentését.


A magyar gazdaság javulásának a jeleként megemlíti, hogy a kormány nem veszi igénybe az IMF készenléti hitelének többi részleteit. A lap hozzáteszi: a forint megerősödése, valamint az ipari termelés növekedése azt jelzi, hogy a magyar gazdaság ismét talpra áll.

A lap a Bank of America Merrill Lynch elemzőit idézi, akik szerint Magyarország a válságból úgy kerül ki, hogy példát mutat "adózási és pénzügyi egészségből".