Az Orlen hétfőn közölte, hogy az év elején bejelentett fúziós terveket jóváhagyta az Európai Bizottság így a Mol Nyrt. is zöld utat kapott a lengyelországi terjeszkedéshez, írta meg a Reuters. A most létre jöhető üzlet részleteiről Orbán Viktor miniszterelnök és Hernádi Zsolt Mol-vezér februárban személyesen is egyeztettek a lengyel olajvállalat igazgatótanácsának elnökével, Daniel Obajtekkel.

A Európai Bizottság hozzájárulására, az EU hatályban lévő trösztellenes szabályzatai miatt volt szükség, így a Lotosnak túl kell adnia bizonyos mennyiségű eszközén, mielőtt beolvadhatna a globális szereplőnek szánt PKN Orlenbe. A felvásárlás az országot kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt tervének része, amellyel a gazdaság feletti ellenőrzést szeretnék növelni, és afféle "nemzeti bajnokokat" létrehozni.

Oda-vissza terjeszkedés

A Mol összesen 417 kutat vásárol 610 millió dollár értékben (jelenlegi árfolyamon több mint 230 milliárd forint), így a harmadik legnagyobb kiskereskedelmi szereplővé válhat Lengyelországban. Cserébe a PKN Orlen 185 Mol kutat vesz át tőlünk 259 millió dollár értékben (közel 98 milliárd forint), melyből 41 állomás Szlovákiában, a maradék 144-pedig hazánkban van.

Ezzel az Orlen a negyedik legnagyobb szereplővé vál majd Magyarországon, és az EU jóváhagyása után, már csak a két cég részvényeseknek kell igent mondani az üzletre. A felvásárlás keretében, a Lotos részvényesei járnak jól, minden darab részvényükért 1,075 PKN Orlen részvényt kapnak. A 0,75 százalékos növekedés nem tűnik túl fajsúlyosnakk, de így még tovább nő a lengyel kormány konrtollja, hiszen a Lotos részvényeinek 53 százaléka is az ő tulajdonában van.

Obajtek szerint még a nyár vége előtt, júliusban vagy augusztusban ez meg is történhet. Közleményében azt mondta

Az egyesülés nem csak a két csoport további fejlődése miatt szükséges, hanem a részvényesek, Lengyelország energiabiztonsága, valamint az egyes ügyfelek és a helyi közösségek szempontjából is fontos.

Dagad a Mol

Lengyelország Kelet-Európa legnagyobb piaca, a Portfolio cikke szerint jelentős gépjárműállománnyal, 23 milló tonna éves üzemanyag-fogyasztással, és középtávon 1-2 százalékos növekedési várakozással bír. Ez lesz a 10. ország ahova Mol belép kiskereskedelmi töltőállomásaival, melyek száma így 1943-ról 2390-re nő, ezzel már mos túlszárnyalva, 2025-re kitúzött stratégiai céljait.

A vállalat jelenleg 5 márkanév alatt működteti töltőállomásait, ebbe beletartozik a nemrégiben megvásárolt 120 OMV Slovenija, valamint Szlovákiában és Magyarországon a 95 új Lukoil kút is. A mostani tranzakció részeként, a Mol nemcsak töltőállomás-hálózatot szerezhet, de adott a lehetőség a további organikus növekedésre, valamint a nem üzemanyag-értékesítés bővítésére is.