Tapasztalt politikust indít Békés megye 4. számú választókerületében a korrupcióval vádolt Simonka György helyett a Fidesz az áprilisi országgyűlési választáson: Erdős Norbert, az agrártárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára korábban háromszor nyert egyéniben Békés megyében, majd 2019-ig EP-képviselő volt - írja a 24.hu a képviselő-jelölttel készült interjújában.

Súlyos hagyatékot vesz át, amennyiben megválasztják. Simonka Györgyhöz az őt érintő vádakon túl is kudarcos beruházások kötődnek családtagokon, barátokon, ismerősökön keresztül. Mit tervez ezekkel a projektekkel? - kérdezte a hírportál. A válasz szerint az önkormányzatok különbözőképpen próbálják megoldani a problémáikat, a képviselő-jelölt tud olyan településről, ahol elkezdték visszafizetni a félresikerült uniós projektre felhasznált összeget. De ezek rendezésébe ő nem szólok bele.

A térségbe sok milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áramlott az elmúlt években, a pénzek egy része félresikerült vagy meg nem valósult beruházásokra folyt el. Ezek áttekintését, leltározását tervezi-e, illetve tervez-e lépéseket tenni ezekben az ügyekben? - szólt egy további kérdés. "A nyomozóhatóság végzi a munkáját, az ügyészség végzi a munkáját. Nem érzem úgy, hogy ez nekem feladatom lenne" - mondta a Fidesz képviselő-jelöltje.