Csaknem ötszázszor több pénzt kaptak a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alatt működő Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) a fideszes vezetésű önkormányzatok, mint az ellenzékiek tavaly. A Kisfaludy Programban megítélt támogatások jelentős része, mintegy 38 milliárd forint került közvetlenül önkormányzatokhoz (a teljes program keretösszege a tervezett 20 milliárd forint helyett 85 milliárd volt). A portál szerint összesen több mint 32 milliárd került egyértelműen jobboldali vezetésű településre, és az ellenzéki városok közül csak Baja és Szentendre (30-30 millió forint), valamint Miskolc (8 millió forint) kapott támogatást.  Hatmilliárd forint ment a független önkormányzatokhoz.

A G7 összefoglalójából kiderül, hogy a legtöbb támogatást (6,3 milliárd forintot) Balatonfüred önkormányzata kapta, majd Debrecen (5,3 milliárd) és Esztergom (5 milliárd forint) jön a sorban. A tíz legtöbb pénzt kapó település között csak egy független van: a 655 lakosú Hercegkút, amely 1,5 milliárd forintban részesült.

A Napi.hu korábbi cikkében azt is összesítette, hogy a helyi önkormányzatok működési támogatása mellett több 10 milliárd forint értékű eseti támogatásról dönt minden évben a költségvetés önkormányzati alrendszerében. A teljes összeg 89 százaléka kormánypárti vezetésű önkormányzatokhoz érkezett.