A projekt célja, hogy támogassa a magyar munkaügyi szervezetet az álláskeresők részére személyre szabott, a valós élethelyzetükhöz és igényeikhez jobban illeszkedő támogatások és szolgáltatások nyújtásában.

A megállapodás segíthet a munkaerőhiány enyhítésében. A jövőben is számítunk a Világbank szakértelmére a magyar szakpolitikai elképzelések megvalósítása során - mondta Varga Mihály.

Poul Thomsen IMF igazgató meghívására Varga Mihály részt vett a közép-kelet- és délkelet-európai pénzügyminiszterek és jegybankelnökök szűk körű, a világgazdaság és a régió gazdasági helyzetéről és kilátásairól szóló találkozóján.

Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár nemzetközi hitelminősítő intézetekkel és számos pénzügyi intézménnyel folytatott tárgyalásokat Washingtonban, valamint részt vett a Bank of America Merrill Lynch által kiemelt befektetőknek szóló szervezett beszélgetésen. Hornung kerekasztal-beszélgetésen találkozott a Magyar-Amerikai Üzleti Tanács (USHBC) tagjaival is, ahol a kétoldalú gazdasági kapcsolatok aktualitásairól tárgyaltak.

Címlapkép forrása: Shutterstock.