A Királyi Pál utca 18. szám alatt található, műemléki védelem alatt álló ingatlan tulajdoni lapjából ugyanis kiderül, hogy a lakásra terhelt 11,6 millió forintos jelzálogra az önkormányzat jogosult. Vagyis a Rogán-körhöz sorolt üzletembernek nem egy hitelintézet, hanem Belváros-Lipótváros biztosított lehetőséget arra, hogy megvásárolhassa az addig önkormányzati tulajdonban álló lakást - írja a Magyar Nemzet.

A lap kérdésre, hogy mekkora önrésze volt Csiknak a vásárláskor, a kerület sajtóosztálya lapzártáig nem válaszolt, az önkormányzati ingatlanelidegenítés folyamatait ismerő forrás úgy tudja, jó feltételekkel juthatott a lakáshoz. Az önkormányzati lakást kamatmentesen, akár huszonöt éves futamú részletfizetésre vásárolhatta meg. Ezt egy 2007-es, az elidegenítés szabályait rögzítő önkormányzati rendelet alá is támasztja.

Csik Balázs az elmúlt napokban került ismét a sajtó látókörébe, miután több cikk jelent meg arról, hogy az offshore-gyanús Hunguard cégadatokban látszó tulajdonosaival közös szabadalmat nyújtott be Rogán Antal (a cég többségi tulajdonosa a Máltán bejegyzett Javelin Investments Ltd.).

Reagált az önkormányzat - szabályosan vásároltak

Az ingatlanvásárlással kapcsolatban pénteken azt közölte Belváros-Lipótváros önkormányzata, hogy "Csík Balázs édesapja Csík Károly 2003-ban, Rogán Antal polgármesterségét megelőzően, versenytárgyalás útján lefolytatott pályázaton nyerte el a Királyi Pál u. 18. alatti ingatlan piaci alapú bérleti jogát. Mint mindenki más, az 5 éves elidegenítési tilalom lejárta után élhetett elővásárlási jogával, amiről fia, Csík Balázs javára lemondott. Ezt a jogszabályok lehetővé tették számára. Csík Balázs a Királyi. P. u. 18. szám alatti épület 19 lakásának elidegenítésére vonatkozó, egységes szabályozás szerint vásárolta meg az ingatlant. A 40/2007. (X.19.) számú rendelet 17.§ 4. bekezdése alapján 2007.X.19. időponttól egységesen, minden lakást vásárló számára biztosított volt a lehetőség, hogy a vételárat 25 éves kamatmentes részletfizetéssel törlessze" - írta közleményében az önkormányzat.