Társadalmi munkában, ingyen ad tanácsokat a miniszterelnöknek Habony Árpád, nincsen az állammal semmilyen megbízási szerződése - hangzott el az RTL Klub híradójában. Rogán Antal szerint csak erről beszélt Orbán Viktor, amikor kedden Miskolcon azt mondta: Habony neve egyetlen kifizetési listán sem szerepel, és azt is: nem tudja befolyásolni, a sajtó kit tart a tanácsadójának. Rogán szerint az, hogy magánemberként Habony kinek ad segít és kinek nem, az az ő döntése.

Orbán Viktor korábban több olyan képet is megosztott Facebook-oldalán, amelyen Habony Árpáddal együtt szerepel, és még a Fidesz.hu is miniszterelnöki tanácsadóként írt róla - emlékeztet a csatorna híroldala.

E képek kapcsán megkérdezték a miniszterelnöki sajtóiroda vezetőjét, hogy Habony milyen minőségében tűnik fel a fotókon. Havasi Bertalan kikerülte a konkrét választ: "...ezerszámra találhat fényképeket, amelyeken Orbán Viktor emberek tucatjai, százai, ezrei társaságában látható. Jogilag is aggályos lenne, ha azt elemezném, ki, milyen minőségben szerepel egy-egy fényképen Orbán Viktor mellett."