Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója szerint az elutasítás nem jó hír a piacoknak, amelyek a következő napokban idegesen reagálhatnak. Megjegyezte azonban: "az első felvonás lezajlott, várhatóan további egyeztetések lesznek, bizonyára lesz B terve Ciprusnak és az Európai Uniónak is".  Arra is felhívta a figyelmet Duronelly, hogy Oroszország már eddig is óriási pénzeket "pumpált" Ciprusba, és további pénzeket is adhat a szigetországnak.

A befektetési szakember egyúttal a forint gyengülésére számít, azt sem tartja lehetetlennek, hogy 317 forint/euróig megy a kurzus, ami a mostani euróárfolyamhoz képest "mindössze 4 százalékos romlás". Emellett a befektetési igazgató úgy ítélte meg: a hosszabb futamidejű állampapírok hozama emelkedni fog. Összességében a következő hónapokban erősebb dollárra, gyengülő euróra, és ezzel párhuzamosan gyengülő régiós devizákra számít a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója.

Árokszállási Zoltán, az Erste makroelemzője ugyan rövid távon kedvezőnek nevezte a ciprusi parlament kedd esti döntését, de felhívta a figyelmet arra, hogy ennek ellenére Ciprus után több országban is felmerülhet a kérdés, mi lesz a bankbetétekkel. Árnyalja a képet, hogy a bankbetétek megadóztatása az euróövezeti mentőcsomag feltételét képezi - hívta fel a figyelmet az elemző. Árokszállási Zoltán szerint ugyanakkor nem vethető el teljesen a bankbetétek megadóztatása. Az Erste elemzője szerint a feltörekvő piaci eszközök - így a magyar állampapírok - hozama is emelkedhet a döntés nyomán.