A szakszervezetek a 24 órás sztrájkkal követeltek béremelést a dolgozóknak. Ha azt nem kapják meg, az ország nyáron is káoszra számíthat. A sztrájk egybeesett a müncheni biztonsági konferencia kezdetével, amelyre több mint 40 államfőt és 60 minisztert várnak – írja a Reuters.

Körülbelül 295 ezer utast érint a brémai, dortmundi, frankfurti, hamburgi, hannoveri, müncheni és stuttgarti repülőterek mintegy 2340 járatának törlése.

Kaotikus nyár várhat az utazókra

A fennakadások első jele, hogy a román külügyminiszter, aki nem tudott felszállni egy törölt járatra, kénytelen lesz Ausztriába repülni, majd onnan több mint négyórás utat megtenni Münchenbe – közölte a román nagykövetség egyik tisztviselője.

Ez a legutóbbi a sztrájkok és tiltakozások sorában, amelyek felbolygatják a nagy európai gazdaságokat, köztük FranciaországbanNagy-Britanniában és Spanyolországban.

világjárvány és az ukrajnai háború miatt a drasztikusan emelkedtek a megélhetési költségek, ezért az emberek tüntetésekkelmunkabeszüntetésekkel és fenyegetésekkel próbálják kivívni a magasabb fizetéseket, hogy fenntarthassák megszokott életszínvonalukat.

A Lufthansa már bejelentette, hogy idén nyáron legalább 34 ezer járatát kénytelen törölni.