Legalább 1000 forintért vásárol egy-egy vevő virágot nőnapra többségében hazai termesztésű fréziát, jácintot, tulipánt, nárciszt, illetve rózsát, gerberát, szegfűt - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a  Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületének közös körképéből.

A virágárusoknál az elmúlt egy évben jelentősen megnőtt az online illetve telefonos rendelések, a virágkiszállítások száma.

A nőnap a "legvirágosabb" jeles napok közé tartozik, ilyenkor a virágüzletek átlagos napi forgalma megtöbbszöröződik. Ellentétben több más jeles alkalommal, a nőnap a virágok tekintetében általában "egynapos" ünnep, azaz szinte mindenki március 8-án vásárol és ajándékoz virágot, a megelőző vagy az azt követő pár napban nem igazán. Az, hogy idén hétfőre esik a nőnap, a munkahelyi ajándékozások számát is növelheti, mindamellett a home office miatt kevesebben lesznek a munkahelyükön.

Egy átlagos virágüzlet több száz szál virágot ad el nőnapkor, de természetesen ez nagyban függ az elhelyezkedéstől, a törzsvásárlói körtől illetve a promócióktól is. A virágpiac szempontjából a Valentin-nap az év első kiugró eseménye, amit egy még nagyobb dömping, a nőnap, s májusban az anyák napja illetve - amennyiben nincsenek korlátozások - a ballagások követnek.