Nem kapnak táppénz-kiegészítést az oltatlanok Berettyóújfaluban. Korábban az volt a helyi önkormányzat rendelete, hogy ha koronavírus miatt nem tudtak dolgozni a városvezetés alá tartozó dolgozók, akkor a teljes fizetésüket kapták meg. Az új szabály szerint ha valaki védettség nélkül lesz beteg, már nem kapja meg a különbözetet - írja az Index az ATV alapján.

Az elmúlt egy évben már több mint öt és fél millió forintot fizetett ki Berettyóújfaluban a karanténba került dolgozóknak.

"Továbbra is fenntartottuk ezt a keresetkiegészítést, azok vonatkozásában, akik védettséget szereztek, tehát vagy átestek a betegségen, vagy felvették a védőoltást. Aki saját hatáskörben úgy döntött, hogy nem él ezzel a lehetőséggel, és ezt követően keresőképtelen lesz, ő ezzel a keresetkiegészítéssel nem élhet" – mondta a hírcsatornának a település polgármestere, Muraközi István a lépésről, amelyet minden helyi képviselő megszavazott.

A város óvodai dolgozóinak egyébként már kilencven százaléka élt az oltás lehetőségével. Már figyelmeztették is a dolgozókat a változásra.

A város polgármestere elmondta, hogy továbbra sem szeretné kötelezővé tenni az oltást, de mivel már mindenkinek van módja felvenni a vakcinát, a táppénz-kiegészítést már nem látják indokoltnak az oltatlanok esetében.