A korábbi évekhez hasonlóan az iskolai felvételik kapcsán sok olyan szülő keresi fel a grafológusokat, aki gyermekét drága magánintézménybe. Az szülőknek ugyanis egyfajta befektetést jelent a magániskola, és a szakvélemény alapján szeretnék megtudni, hogy érdemes-e vállalni ezt a terhet - mondta a NAPI Online-nak Agárdi Tamás, a Grafológiai Intézet vezetője. Ennek megfelelően a választás előtt álló, 14, illetve 18 éves gyermekekről kérnek leginkább véleményt az "ősök".

 

Cégeknek fontos

 

Az ügyféltábor döntő részét azonban nem a szülők, hanem a cégek teszik ki, amelyek a legtöbb esetben a munkaerő-toborzásnál kérik a grafológusok segítségét. A grafológiai minősítésekkel foglalkozó cégek piacán vezető szerepet betöltő Grafológiai Intézet ügyfelei között megtalálható a Magyar Nemzeti Bank, a Philip Morris Magyarország Kft., Volvo Hungária is. A társaságok, amelyek általában visszatérő "vendégek" az intézetnél, időről időre megbízást adnak grafológusoknak, hogy a leendő munkatársakról minél teljesebb képet kapjanak. Agárdi Tamás ennek kapcsán kifejtette, a cégek felismerték, hogy érdemes a vizsgálatokat elvégezni, mert azokból kiderül, hogy a munkatárs valóban hosszú távon el akarja-e magát kötelezni a cégnél. A társaságoknak ugyanis szintén befektetést jelent az új munkaerő "kiképzése", s ha a felvett dolgozó pár éven belül továbblép, akkor ez az összeg elúszik. A magyar grafológia hőskorában, a '90-es évek elején volt olyanra példa, hogy a külföldi anyavállalat megvétózta a jelölt felvételét, mert nem volt grafológiai eredmény a leendő munkatársról. Külföldön ugyanis bevett szokás a munkaerő-toborzásnál a grafológusok közreműködése.

 

Tömeges és páros szűrés

 

Tömeges jelentkezés szűrésre is van módszere az intézetnek, ennek alapján 3-4 jelentkezőt javasolnak a szakemberek, akik utána a kiválasztottakat részletes grafológiai ellenőrzés alá vetik. Emellett van a páros vizsgálat is, amikor a jelölt és a főnök grafológiai képét együttesen készítik el a későbbi hatékony munka érdekében. Ezekből ugyanis kiderülhet, hogy bár a jelölt minden téren megfelel, a főnökről alkotott kép alapján a később munka problémás lesz.

 

Mással megíratva - mentsvár a kirúgáshoz

 

Felvetésünkre, miszerint volt-e arra példa, hogy egy korábbi grafológiai vizsgálat alapján jó eredménnyel rendelkező ügyfél írt-e másnak (barátjának, rokonának) önéletrajzot a sikeres felvételi érdekében, Agárdi azt mondta, hogy előfordulhat, de több évtizedes praxisában még nem találkozott ilyennel. Olyanra viszont akadt példa, hogy egy vezető a grafológiai vizsgálathoz bekért önéletrajzát a titkárnőjének diktálta. A grafológiai vizsgálat kiderítette, hogy az írás alapján felállított személykép teljesen eltér a pszichológiai vizsgálat eredményeitől. Többek között az ilyen problémák kiküszöbölése miatt szokták külön kérni az adott cégek, intézmények, hogy saját kézzel írt önéletrajzot adjon be a jelentkező. A grafológusokat nehéz becsapni, nem lehet megtanulni azt, hogy miként írjunk olyan szöveget, aminek alapján a grafológus kiváló jellemzést készít rólunk. Erre pedig van érdeklődés, Agárdi elmondása szerint sokan esnek be az intézetbe azzal, hogy pár napon belül grafológiai tesztet írnak, és a szakemberek mondják meg: hogyan írjon a kedvező eredmény érdekében. Egy nagy multicég HR-munkatársa arról számolt be: a grafológiai szakvéleményben szereplő negatívumok az esetleges elbocsátásoknál kerülhetnek felhasználásra. Ha a leépítendő dolgozó esetében semmiféle, a munkához kacsolható kifogás nem merül fel, akkor a grafológiai minősétésből merít rossz tulajdonságot a döntéshozó. Agárdi Tamás ilyen esetről sem hallott, de nem is zárta ki ennek lehetőségét.