A miniszterelnök szerint Speciális lehetőséget adnak a polgármestereknek. Hétfő éjfélig a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak és vezethetnek be - jegyezte le az Index.hu.

A kormányfő arra kért mindenkit, hogy tartsák be a korlátozó intézkedéseket; kerüljék a csoportos összejöveteleket; tartsák a távolságot a közterületeken; fokozottan figyeljünk az idősekre; fogadjuk el, hogy ez a húsvét másmilyen lesz, mint a húsvétjaink lenni szoktak.

A március 28-án bevezetett kijárási korlátozások most szombatig vannak érvényben. Az operatív törzs szerint ugyanis lazult az emberek fegyelme, a turistaparadicsomoknak pedig elegük lett és minden eszközzel küzdenek a más településekről érkező kirándulók ellen.

Két hétig lép életbe, csak munka és alapvető szükségletek céljából hagyhatók el az otthonok. De ez nem kijárási tilalom.

Még mindig nincs szó arról, hogy egyáltalán nem lehet elhagyni az otthonunkat. Mivel továbbra sem vezettek be kijárási tilalmat, a halaszthatatlan dolgokat még mindig el lehet intézni. Elvileg lehetne élelmiszert vásárolni, mehetnénk drogáriába, gyógyszertárba, tankolni, állateledelt venni, mehetnénk piacra, trafikba, fodrászhoz, tisztítóban és taxizhatunk is.

A felsorolt lehetőségek ugyanakkor az ünnep miatt húsvét idejére biztosan szűkülnek, hiszen sok minden zárva lesz - figyelmeztet az Index.hu.