A pénzügyminiszter szerint az idei költségvetésben a bevételek a korábban eltervezett ütemben alakulnak, de egyes bevételeket, így a társasági adóból és az iparűzési adóból a büdzsébe érkező pénzeket azonban nehéz előre megítélni, tényleges összegüket csak decemberben lehet majd látni. A miniszter szerint az idei évi költségvetés feszített, de a gond az, hogy az első félévben időarányosan az egészségügyben például többet költöttek, mint tavaly.

A terv az, hogy Magyarország a finanszírozásban próbáljon meg elszakadni a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter az Inforádió Aréna című műsorában kedden.

"Pillanatnyilag Magyarország magabiztosan finanszírozható a piacról", ebben szerepet játszik a befektetők kockázatvállalási hajlandósága, és az, hogy Magyarország növelte a bizalmat, az elmúlt időszakban fegyelmezett költségvetési politikát folytatott - húzta alá Oszkó Péter.

Hozzátette: az adósság lejárata függvényében Magyarország újabb kötvénykibocsátást tervez 2010 első félévében a külföldi pénzpiacokon.

A jövő évi költségvetés alacsonyabb költési szintre szorítja az államháztartást - húzta alá a pénzügyminiszter.
QP | Quality Placement