Az oktatás is napirenden volt - szűkszavúan nyilatkozott az ATV-nek a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke azt követően, hogy Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebookra feltöltött képe alapján ő is jelen volt a szombatra összehívott kormányülésen. Horváth Péter a csatornának azt mondta, ennél bővebben nem nyilatkozhat, mivel az ülésen elhangzottakról kizárólag a kormányszóvivőnek van hatásköre beszélni a sajtónak. 

Mint arról beszámoltunk, minden miniszterét berendelte szombatra Orbán Viktor. A miniszterelnök sajtófőnöke a kormányfő döntését és az egyeztetést azzal indokolta, hogy "néhány napja életbe lépett a brüsszeli olajszankció, amely egész Európában, így Magyarországon is érezteti hatását, egész Európában szankciós energia- és benzinárak vannak."

 

Az energiaügyek, a brüsszeli szankciók mellett a pedagógusok helyzete is téma lehetett a szombati kormányülésen. Erre enged következtetni, hogy a helyszínen ott volt Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár is.