A kialakult helyzet miatt ismét szűkültek a lehetőségek. Egyes irányokba, országokba akadályozottá vált, vagy egyáltalán nem lehetséges a kimenő küldemények eljuttatása.

A külföldi postai szolgáltatóktól folyamatosan érkeznek a lezárásokra, a postai szolgáltatások csökkentett üzemmódban történő ellátására vonatkozó értesítések.

A rendkívüli állapot idején az érintett országokban a postai szolgáltatások olyan korlátozásokkal működnek, mint például a csökkentett munkaidő a postákon, illetve az emberek közötti érintkezés minimalizálása kézbesítéskor. Azokat a küldeményeket, amelyeknél a címzett aláírása átvételkor szükséges, most aláírás nélkül kézbesítik.

A meghozott intézkedések hatással vannak minden típusú szolgáltatás (Nemzetközi EMS, MPL ES csomag, Európa+ csomag, Nemzetközi elsőbbségi és nem elsőbbségi postacsomag, nemzetközi elsőbbségi és nem elsőbbségi levél) feldolgozására és kézbesítésére, és befolyásolják a szolgáltatás minőségét.

Emiatt ismét vis maior helyzet állt elő az átfutási időket illetően is.

A Covid első hullámának lecsengése óta több országot elérhetővé tudott tenni a Magyar Posta, fentiek miatt azonban az országok nagy részében továbbra is késésekkel lehet számolni.

A kialakult helyzet miatt szűkültek a lehetőségek. Egyes irányokba, országokba akadályozottá vált, vagy egyáltalán nem lehetséges a kimenő küldemények eljuttatása.

Az elérhető országok körében a Magyar Posta továbbra sem tudja garantálni a kézbesítési határidők betartását, illetve a Nemzetközi EMS gyorspostára vonatkozó időgaranciát.

- írja a vállalat.

Azon országok listáját, ahova a Magyar Posta vállalja a szállítást, itt érheti el.