Frissítés: Cikkünk megjelenését követően a Magyar Posta jelezte, a váltás kizárólag a napilapokat érinti, hetilapok, magazinok előfizetése és kézbesítése nem változik

"A Magyar Posta gazdasági érdekeiből fakadóan meghozott döntés", hogy július 1-től megszünteti a napilapok kézbesítését - írja a hvg.hu egy újságelőfizetőkhöz eljuttatott közlés alapján.

A továbbiakban a lapok kiadóinak kell eljuttatniuk a nyomtatott napilapokat az előfizetőkhöz, ami várhatóan pluszköltségeket jelent számukra.

A Blikk és egyes Mediaworks-kiadványok esetében ez a napilaphoz kapcsolódó csomagra is vonatkozik, amelyben egyebek közt a Kiskegyed, az Autó Motor és több műsorújság található. A Magyar Posta a levelében részletesen felsorolja, hogy milyen adatokat ad át a lapkiadóknak az előfizetés folyamatossága érdekében.

Ez ellen az ügyfél tiltakozhat, de ebben az esetben júliustól nem kapja az újságot, vagy neki kell külön megállapodnia annak kiadójával.

A változás csak a napilapokra és az említett magazinokra vonatkozik, a többi előfizetett hetilapot és folyóiratot továbbra is a Magyar Posta kézbesítője dobja be a postaládákba.