A rendőrség az elmúlt hetekben több videót is közzétett, amelyeken szabálytalan vagy pofátlan autósokat szednek ki a forgalomból.

Már az első két hétben az akkor még mindössze két, a feladatra felkészített autó nagyon jó eredményeket ért el, magas felderítési aránnyal - írják a police.hu-n.

Pofátlan(TAN)ításnak elnevezett akció persze nem két autóval folyik: a rendőrség erre a célra 12 új autót, valamint 20 már meglévő kocsit is felszerelt a szükséges technikával. Tavaly év végén 32 autó állt hadrendbe.

Forrás: Police.hu

Most ezt a flottát egészíti ki nyolc új Skoda Octavia kétliteres 190 lóerős benzinmotorral, hétfokozatú DSG automataváltóval, valamint összkerékhajtással.

Tehát országosan összesen 40 a feladatra optimalizált, rejtett megkülönböztető-jelzésekkel és képrögzítővel ellátott jelöletlen rendőrautó vehet már részt az országos közúti ellenőrzésekben.

A lefülelt autósokat a többi közlekedőt nem zavarva kivezetik a forgalomból, és a helyszíntől távolabb leállítva szembesítik tettükkel. Így az adott kereszteződéshez közelítőknek nem tűnik fel a rendőri jelenlét, ezáltal hatásosabb lehet az ellenőrzés - írja az ORFK-OBB.

Forrás: Police.hu