A lap értesülései szerint egy tartály tetején munkások végeztek hegesztési munkát, amikor a robbanás történt - olvasható a portál szemléjében.

A Szon.hu kérdésére Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa elmondta, hogy a nyíregyházi mentésirányítás két helikoptert és négy mentőegységet riasztott a helyszínre.

Közölte azt is, hogy az üzemben három férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életüket már nem lehetett megmenteni.

Lakossági kitelepítésre, polgári mentésre nem volt szükség.

A Bátor Trade Kft. biogázüzemének területén a soros takarítási-karbantartási munkálatokat végezte egy külső vállalkozás munkacsoportja. A nem működésben lévő fermentor takarítása volt a feladatuk. A munkavégzés közben valamilyen szikra keletkezhetett és a helyiségben lévő minimális mennyiségű, de robbanásveszélyes metán gáz és oxigén keveréke felrobbant. A hőhatás reakcióba lépett a falra lerakódott kén-dioxiddal, ami nagyon gyorsan fulladásos halált okozhat. A robbanásnak három halálos áldozata van. Egyelőre a körülmények tisztázatlanok. A vizsgálat folyamatban van. A Bátor Trade Kft. vezetői és tulajdonosa részvétét fejezi ki az áldozatok családtagjainak – tudta meg a Bátor Televízió a Szon.hu cikke szerint.