A Magyar Hang című lap írt először arról, hogy sok magyar megy 3. oltásért Romániába. Ezt a hírt másfél hete a Miniszterelnökséget vezető miniszter hazugságnak nevezte. A lap ezután a román operatív törzshöz fordult, amelynek szóvivője közölte: Romániában az elmúlt időszakban 715 magyar állampolgárságú személy kapott oltást, zömében Pfizer vakcinát kaptak, és folyamatosan érkeznek.

A lap szerint sokan azért mennek külföldre, mert két Sinopharm vakcina után nem mérhető megfelelő számú ellenanyag a szervezetükben.

A Párbeszéd párt ismét azt kérte a kormánytól, hogy ingyen végezzen ellenanyag-teszteket - hangzott el az RTL Híradóban.

Magyarországon egyelőre nem adnak 3. oltást, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az e heti kormányinfón azt mondta, hogy erre akkor kerülhet sor, ha lesz egységes szakmai és gyártói protokoll az oltások - nem csak a Sinopharm - harmadik adagjának szükségességéről. Jelenleg ezt még viszgálják. Szerinte aki kapott már két oltást, annak semmit nem kell tennie. Az antitesttesztek nem adnak megfelelő választ arra, hogy kialakul-e a védettség vagy sem.

Magyarországon jelenleg, aki akarja, be tudja oltatni magát olyan vakcinával, amilyet választ.