A Magyar Közlönyben megjelent jogszabályok közül a kormány - határozatában - egyetértett a Svájci Szövetségi Tanács és Magyarország kormánya között létrejött, az Európai Unió kiválasztott tagállamai számára, - az Európai Unión belüli gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentését célzó - Svájci Hozzájárulás II. időszak végrehajtásáról szóló keretmegállapodás bemutatott szövegével.

Ez azonban még nem a végleges szöveg, azt a területfejlesztési miniszternek kell megállapítania. A keretmegállapodás végleges szövegét a Magyar Közlönyben hirdetik ki.

Ehhez kapcsolódóan a kormány módosította két korábbi rendeletét. Így az uniós támogatásból megvalósuló fejlesztések központi monitoringjáról és nyilvántartásáról szóló 2014-es rendeletből kikerülnek azok a támogatások, amelyek részben vagy egészben a Svájci–Magyar Együttműködési Program II. időszak forrásából származnak.

A Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft. feladatairól szóló 2018-as kormányrendelet pedig úgy módosul, hogy a programiroda látja el a közreműködő szervezet feladatait a Svájci–Magyar Együttműködési Program I. időszak, valamint a Svájci–Magyar Együttműködési Program II. időszak tekintetében. Eddig a programiroda jogosítványa csak az előkészítésre terjedt ki.