A jelenlegi kormányfőt, aki az egyedüli aspiráns volt a miniszterelnök-jelöltségre, a szavazatot leadott 519 küldött közül 517 támogatta a titkos szavazáson. A kongresszus elfogadta a párt országos listáját is.

Az első tíz

A lista első tíz helyén sorrendben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Hiller István pártelnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Lendvai Ildikó frakcióvezető, Horn Gyula volt miniszterelnök, Kiss Péter kancelláriaminiszter, Szekeres Imre, a párt elnökhelyettese, Simon Gábor, a választmány elnöke, Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke és Újhelyi István, a párt másik alelnöke szerepel.

Hiller István az inforadio.hu tudósításában elmondta: az MSZP minden képviselőjelöltje összegyűjtötte a szükséges számú kopogtatócédulát. A pártelnök kiemelte, hogy az MSZP 2008-ra teljesíteni kívánja az euróövezethez való csatlakozás feltételeit. Hiller István átfogó egészségügyi reformot ígért.

Ahogy kezdődött

Reggel 10 órakor kezdődött a Magyar Szocialista Párt kongresszusának zárt ülése. Elsőként Juhász Ferenc a párt alelnöke tett javaslatot a kongresszus napirendjére, ügy- és időrendjére.

A küldöttek egyhangúan elfogadták, hogy a napirenden változtatni nem lehet. Ezt követően Hiller István pártelnök javaslatot tett az MSZP miniszterelnök-jelöltjére, majd Gyurcsány Ferenccel a párt Országos Választási Bizottságának elnökével közösen javaslatot tett a szocialisták országgyűlési képviselőjelöltjeinek országos listájára. Erről titkos szavazással döntöttek a küldöttek.