Az államtitkár ismertette az állam által átvett egészségügyi intézmények - még nem véglegesen ellenőrzött - adósságállományának egyes adatait. E szerint a kincstári körbe tartozó intézmények 60 napon túli tartozása július 31-én 7,9 milliárd forint volt, míg a gazdasági társaságok lejárt szállítói állománya 8,4 milliárd forintra rúgott. Ismét felhívta a figyelmet a közös közbeszerzések - például a gáz, az áram, a gyógyszer, az eszközök - révén elérhető megtakarításra. Az egészségügy nagy vásárlóként kíván megjelenni a jövőben, ami a magyarországi iparpolitika számára is hasznos lehet - tette hozzá.

Mindezek mellett továbbra is dolgoznak általános forrásteremtési koncepciókon - jelezte az államtitkár, hozzátéve, hogy ezekben a következő fél-egy év során vár előrelépést.
Szócska Miklós kiemelte továbbá, hogy ebben az évben - tíz év után - béremeléshez jutottak az egészségügyi szakemberek. Hozzátette, jogilag nehéz ezt megoldani, de azon dolgoznak, hogy mindenkinek jusson a béremelésből.

A bérrendezés első lépcsőjében augusztusban mintegy 86 ezer dolgozó, most pedig a kormány szerdai döntése értelmében nagyjából 27 ezer, az alapellátásban dolgozó szakember juthat több pénzhez még idén, a folytatáshoz szükséges fedezet pedig a jövő évre is megvan.

QP | Quality Placement