A Marvel Comics 1995-ben április 28-át a nemzetközi szuperhősök napjává nyilvánította. A SentiOne kutatási szolgáltató az online listening eszközeit felhasználva készített egy felmérést, hogy ki a legnépszerűbb szuperhős?

Marvel vagy DC? Ha összehasonlítjuk az online említéseik számát, a Marvel 67,2 százalékkal vezet.

A Brand Health Index mérőszámait összehasonlítva már azt láthatjuk, hogy a két márka fej-fej mellett halad, ha a rájuk vonatkozó tartalmak pozitív és negatív töltetét vizsgáljuk. Bár a Marvel talán népszerűbb, mindkét vállalat lelkes közösséget tudhat maga mellett – áll a cég közleményében.

A SentiOne megnézte az egyes témákhoz leggyakrabban használt hashtageket, nem meglepő módon a szuperhősök neveit tartalmazó hashtagek a leggyakrabban használtak közé tartoznak. Tavaly a #blackwidow és a #spiderman voltak a legnépszerűbbek.

A Sentione Szuperhős Social lndexe alapján a szuperhősök rangsora:

  1. Batman
  2. Thor
  3. Pókember
  4. Superman
  5. Doctor Strange
  6. Fekete özvegy
  7. Fekete Párduc

A legnépszerűbb szuperhősnek járó trófea Batmané - Matt Reeves legutóbbi filmje minden bizonnyal segített a helyezés elérésében. Thor a második helyen áll. Ami azonban váratlan fordulat a szuperhősök világában, az az, hogy Pókember a dobogó aljára szorult, pedig legutóbbi filmje, a Nincs hazaút elsöprően pozitív kritikákat kapott.