Az intézet közleménye szerint az ezer ember megkérdezésén alapuló reprezentatív felmérés eredménye alapján a Fidesz-KDNP a felnőtt lakosság körében továbbra is vezet a többi párt előtt, de előnye folyamatosan olvad, és az adatok szerint a kormánykoalíciónak a 2010-es parlamenti választások óta nem volt ilyen alacsony a támogatottsága, ugyanakkor nem volt ilyen kicsi a különbség a kormánypártok és a nagyobb ellenzéki erők között.

A november 30. és december 7. között zajlott kutatás adatai szerint a kormánypártok szimpatizánsainak aránya a teljes felnőtt lakosság körében a novemberi 23 százalékról decemberben 19 százalékra csökkent, míg a szocialista párt támogatottsága novemberberi 10 százalékról 12 százalékra nőtt.

A Tárki adatai szerint a bizonytalanok és a nem válaszolók aránya is kismértékben emelkedett: novemberben a kérdezettek 48, decemberben pedig 51 százaléka tartozott ide, azaz továbbra is a választók fele bizonytalan vagy nem árulja el pártválasztását. A pártválasztók körében a kormánypártok támogatottsága 4 százalékponttal, a novemberi 44 százalékról decemberre 40 százalékra csökkent, míg az MSZP szimpatizánsainak aránya 5 százalékponttal növekedett.

A közlemény szerint a Jobbik támogatottsága a teljes népesség körében a novemberi adatokhoz képest 1 százalékkal, 10 százalékra csökkent, míg a pártválasztók körében továbbra is 22 százalékon állnak. Az LMP szavazótábora a teljes népességen belül maradt a 4 százalékon, a pártválasztók között pedig 7 százalékról 8-ra növelte erejét.

A parlamenten kívüli Demokratikus Koalíció az előző havi támogatottságát megőrizte: a teljes népességen belül 2, a pártválasztók között 4 százalék a párt szimpatizánsainak részesedése.