Még 2018 márciusában egy fővárosi élelmiszer-forgalmazó vállalkozás raktárhelyiségeiben tartottak ellenőrzést a Nébih szakemberei. Az élelmiszer-vállalkozás elsősorban Olaszországból beszerzett élelmiszerek forgalmazásával foglalkozott.

A raktárhelyiségekben az ellenőrök jelentős mennyiségű lejárt élelmiszert találtak. Emellett azt tapasztalták, hogy számos élelmiszer eredeti - az ellenőrzés időpontjában már lejárt - minőségmegőrzési idejét meghosszabbították a termékek magyar nyelvű címkéjén. A termékek között akadt olyan is, melynek eredeti minőségmegőrzési idejét eltávolították, így a magyar nyelvű címkén feltüntetett lejárati dátum nem volt ellenőrizhető. Az élelmiszer-vállalkozás a termékek eredetét igazoló, a nyomon követhetőséget biztosító dokumentációval sem rendelkezett - közölte a hivatal.

A szakemberek az eljárás során 142 tételt, összesen 4766,7 kilogramm élelmiszert vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból. Az eljárás és a bírság kiszabása folyamatban van.

Az érintett vállalkozás a X. kerületi székhelyű Salva Kft. A Céginfo.hu adatai szerint a három fővel működő cég 2016-ban 1,1 milliárd forint árbevétel mellett 20 millió forintos adózás előtti eredményt ért el.

Fotó forrása: Nébih