A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI kérdésére kifejtette, hogy a BÉT-hez hasonlóan Európa-szerte hullámzóan teljesítettek a tőzsdék, tehát a kereskedés belföldön nem alakult lényegesen rosszabbul, mint másutt. Török Lajos szerint a befektetői hangulatnak az egész kontinensen jót tett, hogy a várakozásoknál kedvezőbb német inflációs adatok jelentek meg. A BÉT ennek ellenére alig átlagos forgalommal és vegyes árfolyamokkal zárt – tette hozzá.

Enyhült kissé a németországi infláció

Januárban a fogyasztói árak a vártnál kevésbé emelkedtek Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis előzetes adatai szerint. Januárra 8,7 százalékos éves fogyasztói árindex alakult ki Németországban, ami magasabb a decemberi 8,6 százalékos négy havi mélypontnál, de elmaradt a 8,9 százalékos piaci várakozástól. Az előző hónaphoz képest a 0,8 százalékos piaci várakozásnál jobban, 1,0 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak a Destatis előzetes adatai szerint. Decemberben még 0,8 százalékkal csökkentek az árak.

A vezető részvények közül...

  • Mol 2 forinttal, 0,07 százalékkal 2764 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban;
  • az OTP-részvények ára 265 forinttal, 2,42 százalékkal 11 200 forintra nőtt, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki;
  • Magyar Telekom árfolyama 11,0 forinttal, 2,96 százalékkal 360 forintra csökkent, forgalma 171,0 millió forint volt;
  • Richter-papírok árfolyama 245 forinttal, 3,00 százalékkal 7915 forintra esett, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3613,47 ponton zárt csütörtökön, ez 14,31 pontos, 0,39 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!