A február 7-re tervezett meghallgatást a családját ért "fenyegetések" miatt későbbi időpontra halasztja Cohen - jelentette be a volt ügyvéd tanácsadója, Lanny Davis.

A Michael Cohen nevében kiadott közleményben Davis azt állította: a Cohen-családot Donald Trump és jelenlegi személyes jogásza, Rudolph Giuliani részéről érik fenyegetések.

"Olyan időket élünk, amikor Cohen úrnak a családja biztonságát kell előtérbe helyeznie" - olvasható a közleményben.

Az elnök korábban egy Twitter-bejegyzésben "hazugnak" nevezte Cohent, és emlékeztetett arra, hogy volt ügyvédjét adócsalásért és hamis esküért már elítélték. A Fox televíziónak januárban adott interjújában pedig azt sugalmazta, hogy terhelő információik lehetnek Cohen apósáról. "Bajban van némi kölcsön és adócsalás miatt" - fogalmazott Trump az interjúban.

Cohen apósa, Fima Shusterman taxivállalatot működtet New Yorkban és tény, hogy 1993-ban bűnösnek vallotta magát adócsalásban.

Michel Cohent, akit valamikor Donald Trump "jobbkezeként" tartottak számon, decemberben hároméves börtönbüntetésre ítélték, nyolc rendbeli adócsalás, a kampányfinanszírozási törvény megsértése, a hatóságok félrevezetése és hamis eskü miatt. Donald Trump azóta többször is azt hangoztatta: nem hiteles, amit Cohen róla mond, mert a börtönbüntetése csökkentését akarja elérni.