A fejlesztés során bővítik a raktárt, új gyártóüzemet építenek, termelőeszközöket szereznek be, amivel 60 új munkahely jön létre.

A foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 238-ra emelkedett, ezzel a Béres Gyógyszergyár Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megye tizedik legnagyobb magánfoglalkoztatójává  vált. A beruházással a foglalkoztatottak száma 2017-re eléri a 270-et.

Mára több mint hetvenféle készítményük van forgalomban, több közülük piacvezető - mondta Béres. A vállalat 32 százalékos piaci részesedésével piacvezető a betegségmegelőző és egészségmegőrző készítmények piacán. A Béres Csepp az elsőként hungarikummá nyilvánított egészségvédő gyógyszer.

A Béres Gyógyszergyár fő piacának továbbra is Magyarországot tekinti, de megteremti a bázist dinamikusan növekvő export-tevékenységéhez is.

A mostani beruházással több mint két évtizedes fennállásának legnagyobb fejlesztését valósítja meg a gyógyszergyár Szolnokon, 1640 négyzetméterrel növeli a gyár területét, 800 négyzetméterrel logisztikai raktárát, új technológiát telepít, fejleszti az infrastruktúrát, a gyártói kapacitás csaknem megduplázódik. A beruházás tervezett befejezése november 30 - mondta Bischof Zsolt, a zrt. szolnoki gyárának igazgatója.

A fejlesztés jövőre sem áll meg, a jelenlegi üzem átalakítására 2017-ben kerül sor. Bővítik a minőségellenőrző és mikrobiológiai laboratóriumokat, új csomagológépsort vásárolnak.

A nyilvános cégadatok szerint a zrt. éves nettó árbevétele 2014-ben csaknem 18 milliárd forint volt. A társaság adózott eredménye elérte 975 millió forintot.

QP | Quality Placement