A Magyar Közlönyben megjelent jogszabály összevonta az eddig külön mellékletben felsorolt, 1202 települést. Eddig ugyanis külön listán szerepeltek a szabad vállalkozási zónák települései, illetve a - komplex programmal - fejlesztendő kategóriákba eső járásokban található települések, továbbá a terület- és gazdaságfejlesztési, valamint foglalkoztatáspolitikai szempontok alapján további hátrányos helyzetű települések.

A szabad vállalkozási zóna előnye változatlan maradt, az ide sorolt települések többlettámogatást igényelhetnek. Ez a többlettámogatás a foglalkoztatás-bővítés, az új munkahelyek teremtésének ösztönzésére a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter által - a Nemzeti Foglalkoztatási Alap foglalkoztatási alaprész központi keretének terhére meghirdetett pályázat alapján - a szabad vállalkozási zónákban működő, valamint betelepülő vállalkozások számára adott alaptámogatáson és a kiegészítő támogatásokon felül értendő. A többlettámogatás pályázattal érhető el.

A adott megye területén a kormányzat, az önkormányzatok és a gazdasági szervezetek szabad vállalkozási zónákkal kapcsolatos fejlesztési elképzeléseit - a megye gazdasági szereplőivel együttműködve - a megyei önkormányzat hangolja össze és koordinálja.